Over ons

Sinds 2002 organiseert Funtours uitstapjes en korte vakanties voor mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking. Het doel van onze stichting is de mate van sociale interactie verhogen, de deelname aan de maatschappij te vergroten en het sociale netwerk van de deelnemers te onderhouden en uit te breiden. Dit doen wij nu al 13 jaar met veel plezier en succes.

Door de jaren heen heef Funtours een groot sociaal netwerk van personen en organisaties om zich heen opgebouwd, waarin wij bekend staan als een organisatie die zich inzet voor de maatschappij op het vlak van welzijn, zorg en participatie aan de maatschappij. Dit netwerk zetten wij in om mensen en organisaties met elkaar te verbinden om de kwaliteit van het leven te verhogen. Deze inzet beperkt zich niet enkel tot de doelgroep. Zo is er een goede samenwerking met de ‘Stichting Ambulance Wens’ en de ‘Wensenambulance’.

Een actueel voorbeeld hiervan betreft een terminaal ziek meisje van 16 jaar. Haar alleenstaande moeder beschikt niet over de middelen om het vervoer van haar dochter naar school te verzorgen. Nadat ze een krantenartikel over Funtours is tegengekomen, heeft ze contact opgenomen met Funtours. Omdat de Funtours bus te wiebelig is voor een comfortabele rit van en naar school heeft Funtours de Rotary Club Hilversum-Westingeschakeld. Samen is er een plan opgesteld om het vervoer te regelen. Daar bovenop heeft Funtours geregeld dat dit meisje, wanneer zij zich goed genoeg voelt, naar paardrijles kan. Funtours neemt hierbij het vervoer en de kosten van de les voor haar rekening.